Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Δελτία Τύπου

Ανοιχτή Επιστολή Ο.Δ.Β.Ε.

Δελτία Τύπου | 27-09-2021 18:28

Η Ελληνική διαιτησία εκπροσώπησε την χώρα μας στο υψηλότερο επίπεδο, τόσο με την παρουσία Έλληνα διαιτητή στους τελικούς της Ολυμπιάδας, όσο και με την συμμετοχή αρκετών συναδέλφων στις τελικές φάσεις Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ωστόσο, όλα αυτά τα θαυμαστά δεν έγιναν τυχαία. Καταφέραμε να φτάσουμε και να διατηρούμε την Ελληνική διαιτησία στο υψηλότερο σκαλί με πολύ μεγάλη προσπάθεια, σκληρή δουλειά και συνεχή επιμόρφωση. Και τα καταφέρνουμε με αυτοχρηματοδότηση. Ο Έλληνας διαιτητής Βόλεϊ πληρώνει ο ίδιος με την δήλωση ενέργειας του , την επιμόρφωση του, την συμμετοχή του στα σεμινάρια, τις στολές που φοράει και τα ιατρικά παράβολα για να συμμετέχει σε αγώνες.

Στον αντίποδα οι απολαβές για αυτό που προσφέρει είναι, αν όχι ανύπαρκτες, μηδαμινές. 

Οι αποζημιώσεις - οδοιπορικά που διαμορφώθηκαν από 10ετιας, εν μέσω οικονομικής κρίσης σε ρεαλιστική βάση, με την τιμή της βενζίνης στα 1,20€ το λίτρο και το κόστος διαβίωσης 40% χαμηλότερα προφανώς και δεν ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα. Οι συνάδελφοι επιδοτούν πλέον τον ορισμό τους από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, στους αγώνες που συμμετέχουν. 

Οι συνθήκες ασφυξίας που έχουν διαμορφωθεί και η ανάγκη βιοπορισμού έχουν οδηγήσει στην έξοδο του αθλήματος αρκετούς, κυρίως νέους διαιτητές με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση των δηλώσεων ενέργειας σε ποσοστό 30-35% σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην στελέχωση των αγώνων, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Με αυτή την δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση. Εμείς, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΔΒΕ, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε τηλεδιάσκεψη στην διεύθυνση https://meet.google.com/vjz-tvtk-nsx , την Τετάρτη 29/9 και ώρα 20:00, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ΕΟΠΕ, ΚΕΔ/ΕΟΠΕ, Ενώσεων, Συνδέσμων και ΟΔΒΕ.

"Για την διαιτησία του αθλήματος είναι η ώρα μηδέν".



Επιστροφή



© 2015 ΟΔΒΕ  |  info@odbe.gr