Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Επικαιρότητα

Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης: "Διεθνείς τάσεις της Πετοσφαίρισης και οι προοπτικές της στην Ελλάδα"

Επικαιρότητα | 22-03-2016 15:24



1ο Συνέδριο για την Ελληνική Πετοσφαίριση

Τίτλος Συνεδρίου: "Διεθνείς τάσεις της Πετοσφαίρισης και οι προοπτικές της στην Ελλάδα"

Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης

Χρόνος διεξαγωγής: 14-15 Μαΐου 2016

Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ε.Κ.Π.Α., Εθνικής Αντιστάσεως 41, Δάφνη, 17237, Αθήνα


 

Ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης, διοργανώνει το 1οΣυνέδριο για την Ελληνική Πετοσφαίριση με θέμα: "Διεθνείς τάσεις της Πετοσφαίρισης και οι προοπτικές της στην Ελλάδα". Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2016, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Εθνικής Αντιστάσεως 41, Δάφνη, Αθήνα). Την προσπάθεια αυτή του Συλλόγου υποστηρίζουν τα μέλη ΔΕΠ που διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο της Πετοσφαίρισης στην Σ.Ε.Φ.Α.Α. – Ε.Κ.Π.Α.

Στο Συνέδριο θα κληθούν να συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι και γενικότερα όλοι όσοι εμπλέκονται στα δρώμενα της Ελληνικής Πετοσφαίρισης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι, μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και των λοιπών συμμετεχόντων, να υπάρξει κοινός προβληματισμός και συζήτηση για το μέλλον του αθλήματος, να αναδειχθούν θέματα που αφορούν στους στόχους και στην οργάνωση των εθνικών ομάδων της χώρας, καθώς και η γενικότερη προοπτική της Ελληνικής Πετοσφαίρισης εντός και εκτός συνόρων.

Το Συνέδριο θα εστιάσει στη δυνατότητα εφαρμογής των προτάσεων και λύσεων που θα παρουσιασθούν, προς ευόδωση των στόχων και των προοπτικών της Ελληνικής Πετοσφαίρισης σε μια περίοδο κρίσης και μειωμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Συνοπτικά, οι ενδεικτικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου προσδιορίζονται ως ακολούθως:

  • Ανάπτυξη
    Δημιουργία και λειτουργία τμημάτων υποδομής. Ανίχνευση - κριτήρια και επιλογή ταλέντων. Παράγοντες διευκόλυνσης της ανάπτυξης. Διάδοση και επέκταση του αθλήματος (σάλας και άμμου) στον σχολικό αθλητισμό, λειτουργία Αθλητικών Σχολείων. Ανάγκη δημιουργίας Ελληνικής Σχολής Πετοσφαίρισης.
  • Εθνικές ομάδες
    Διερεύνηση του επιπέδου ανάπτυξης, ανάγκη ενιαίου προγραμματισμού. Αξιολόγηση του επιπέδου υψηλών απαιτήσεων και προγραμματισμός σε επίπεδο Ολυμπιακού κύκλου.
  • Πετοσφαίριση Γυναικών
    Σχεδιασμός και οργάνωση της Πετοσφαίρισης γυναικών σήμερα. Ανασχεδιασμός και στόχοι, διερεύνηση πιθανοτήτων εφαρμογής πλήρους επαγγελματισμού.
  • Πετοσφαίριση επί άμμου
    Σημερινό επίπεδο του αθλήματος, δυνατότητα επιλογής διοργανώσεων. Προοπτικές στο προσεχές μέλλον.
  • Αθλητική Ψυχολογία και Πετοσφαίριση
    Συνοχή και Ηγεσία της ομάδας, σχέσεις προπονητών - αθλητών, παραγόντων-γονέων. Διερεύνηση της εμπλοκής των γονέων στις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους.
  • Αθλητιατρική και Πετοσφαίριση
    Συνήθεις τραυματισμοί και συχνότητα, πρόληψη και αποκατάσταση. Δυνατότητες αναζωογόνησης των παικτών σε συνδυασμό με διατροφή και λήψη συμπληρωμάτων.
  • Προπονητής Πετοσφαίρισης
    Ανασχεδιασμός μορφωτικών αναγκών και επαγγελματικού επιπέδου. Ο ρόλος και η σχέση του σήμερα με την κοινωνία.
  • Διαιτησία και Πετοσφαίριση
    Ο ρόλος της διαιτησίας στον αγώνα και η επίδραση της στις αναπτυξιακές ηλικίες. Επιμόρφωση και βελτίωση της απόδοσης των διαιτητών. Αξιολόγηση της διαιτησίας. Χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στη λήψη των αποφάσεων τους.
  • Μ.Μ.Ε. και Πετοσφαίριση
    Προβολή του αθλήματος από τα ΜΜΕ. Κατανόηση μεταδόσεων αγώνων από το φίλαθλο κοινό και χρήση της κατάλληλης ορολογίας του παιχνιδιού.
  • Μάρκετινγκ και Πετοσφαίριση
    Δομή, καλλιέργεια και προβολή της Πετοσφαίρισης από τα σωματεία ανάλογα με την κατηγορία και το επίπεδο που συμμετέχουν. Ο ρόλος του παράγοντα και του μάνατζερ στην ανάπτυξη του αθλήματος στον Ελλαδικό χώρο.
  • Αθλητικό δίκαιο & Πετοσφαίριση
    Πετοσφαίριση και αθλητική δικαιοδοσία (Όργανα - Επίλυση οικονομικών και άλλων διαφορών - δυνατότητα εναλλακτικής επίλυσης διαφορών). Δίκαιο επαγγελματιών αθλητών και προπονητών
  • Επαγγελματισμός
    Οι εργασιακές σχέσεις στο άθλημα και οι πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών στη λήξη της αθλητικής τους καριέρας.
  • Θεατές - φίλαθλοι και Πετοσφαίριση
    Δυνατότητα προσέλκυσης περισσοτέρων θεατών και φιλάθλων στα γήπεδα και αναγκαιότητα διαχωρισμού των εννοιών “φίλαθλος” – “οπαδός”.
  • Πετοσφαίριση καθιστών
    Στόχοι και προοπτικές της σύγχρονης Πετοσφαίρισης καθιστών σε εθνικό επίπεδο.

 

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει:

• Προφορικές ανακοινώσεις ερευνητικών εργασιών

• Προφορικές ομιλίες

• Σεμινάρια πρακτικών εφαρμογών

 

Υποβολή περιλήψεων προφορικών ανακοινώσεων ερευνητικών εργασιών και ομιλιών

Η προθεσμία υποβολής των περιλήψεων των προφορικών ανακοινώσεων ερευνητικών εργασιών και ομιλιών λήγει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, οι δε περιλήψεις τους θα συμπεριληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

 

Οδηγίες για Προετοιμασία & Υποβολή Περιλήψεων

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Συνέδριο ως ομιλητές παρακαλούνται να στείλουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΦΕΕΟΠ info@hellasvolley.gr, με το επισυναπτόμενο αρχείο Word, το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία των ομιλητών, τον τίτλο και το κείμενο της περίληψης. Το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να αποσταλεί από τον συγγραφέα ή τον ομιλητή που θα έχει και την ευθύνη της επικοινωνίας σε όλη τη διαδικασία μέχρι και την παρουσίαση της ομιλίας.

Χρόνος παρουσίασης ανακοίνωσης ή ομιλίας: Ο χρόνος παρουσίασης κάθε προφορικής ανακοίνωσης ερευνητικής εργασίας ή προφορικής ομιλίας ορίζεται στα 10 λεπτά.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Στη διάρκεια του Συνεδρίου και σε ώρες διακοπής των εργασιών του, θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια πρακτικής εφαρμογής προπονητικής θεματολογίας. Οι παρουσιάσεις των σεμιναρίων θα περιλαμβάνουν υποδειγματικές διδασκαλίες για αναπτυξιακές ηλικίες από ειδικούς επιστήμονες και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου της Σ.Ε.Φ.Α.Α. (εντός του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου).

Σεμινάριο 1: Δημιουργία κινητικού προγράμματος (προπόνηση κεντρικών παικτών)

Σεμινάριο 2: Ομαδική τακτική (στρατηγική, σύνθεση, συστήματα) ομάδων αναπτυξιακών ηλικιών

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Συνέδριο δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ειδικοί επιστήμονες και φοιτητές ειδικότητας Πετοσφαίρισης και μη, εκπρόσωποι φορέων και μεμονωμένοι ομιλητές εμπλεκόμενοι με το άθλημα, των οποίων οι εργασίες και οι ομιλίες θα υποβληθούν εγκαίρως και θα καλύπτουν τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων ερευνητικών ανακοινώσεων και ομιλιών από αυτές που είναι δυνατόν να ενταχθούν στο χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου, η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει ώστε να παρουσιαστούν οι πλέον αντιπροσωπευτικές σε σχέση με το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Περίοδος Εγγραφής:

Οι ομιλητές θα πρέπει να εγγραφούν το συντομότερο δυνατό μετά τη λήψη της απόφασης αποδοχής της ερευνητικής ανακοίνωσης ή της ομιλίας τους και πάντως μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, προκειμένου να συμπεριληφθεί αυτή στο τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου. Οι σύνεδροι οι οποίοι δεν θα είναι εισηγητές, καθώς και οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου με το αντίστοιχο της ημερομηνίας εγγραφής κόστος. Η έγκαιρη εγγραφή όλων θα συμβάλει στην εύρυθμη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@hellasvolley.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: hellasvolley.gr


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Αφίσα συνεδρίου
Ενημέρωση: 22-03-2016 15:24 - Μέγεθος: 212.74 KB

Επιστροφή



© 2015 ΟΔΒΕ  |  info@odbe.gr