Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Επικαιρότητα

Αποτελέσματα Τηλεδιάσκεψης 16/9/2020

Επικαιρότητα | 18-09-2020 13:51

Διεξήχθη την Τετάρτη 16/9/2020 μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή 23 Καθηγητών η ετήσια συνάντηση Καθηγητών Διαιτησίας Πετοσφαίρισης.

Απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΠΕ, Β. Αντωνούλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΔΒΕ, Σ. Μαυρικίδης.

Έγινε απολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε. Εκφράστηκαν ευχαριστίες προς καθηγητές για τη συμμετοχή τους σε σχολές νέων διαιτητών βόλεϊ και σεμινάρια μέσω διαδικτύου που οργάνωσε η ΚΕΔ/ΕΟΠΕ σε συνεργασία με την ΤΕΔ/ΟΔΒΕ. Έγινε απολογισμός σχετικά με τις σχολές νέων διαιτητών βόλεϊ που διεξήχθησαν σε όλη την Ελλάδα, έγινε αναφορά στο ότι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εξετάσεις μέσω διαδικτύου και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο θέματα online για όποιον επιθυμεί να συμπληρώσει ερωτήσεις.

Επίσης, μεταφράστηκε στα Ελληνικά υλικό της FIVB για διαιτητές βόλεϊ. Συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό (παρουσιάσεις, βίντεο, ερωτήσεις κ.ά.) προσβάσιμο σε όλους με στόχο την όσο το δυνατόν πιο ομοιογενή διδασκαλία. Για το σκοπό αυτόν θα συσταθούν ομάδες εργασίας αποτελούμενες από Καθηγητές
Διαιτησίας.

Προτάθηκε, με βάση τον ισχύοντα κανονισμό σχολών διαιτησίας να υπάρχει η δυνατότητα να εγκρίνονται -κατ' εξαίρεση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με προοπτική να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού στην επόμενη Γ.Σ.- σχολές νέων διαιτητών με τηλεκπαίδευση και συζητήθηκαν αναλυτικά οι προϋποθέσεις γι’ αυτές τις σχολές, όπου χρειαστεί να διεξαχθούν. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το Δ.Σ. της ΟΔΒΕ.

Προτεινόμενες προϋποθέσεις για σχολές νέων διαιτητών μέσω τηλεκπαίδευσης:
- Διάρκεια σχολής 30 ώρες, δηλαδή το μέγιστο προβλεπόμενο. – Οπωσδήποτε κατ’ ελάχιστον 2 καθηγητές διαιτησίας + 1 υπεύθυνος από Δ.Σ. ΟΔΒΕ.
- Τελικές εξετάσεις δια ζώσης με διδασκαλία του φύλλου αγώνος πριν τις εξετάσεις.
- Συμφωνία και συγκρότηση ομάδων εργασίας, για να υπάρχει κοινό υλικό (παρουσιάσεις powerpoint, βίντεο, audiobooks κ.ά.) - Κατά τα λοιπά (παρακολούθηση, βάση επιτυχίας κ.ά.,) ότι προβλέπεται από τον κανονισμό.

Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τη δωρεάν διάθεση από την ΟΔΒΕ πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων για τη διεξαγωγή σχολών νέων διαιτητών, καθώς και για επιμορφωτικές συγκεντρώσεις ΣΥΔΠΕ, ΚΕΔ/ΕΟΠΕ, Ε.Δ. Ενώσεων.

Η ΤΕΔ/ΟΔΒΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά και δημόσια όλους τους εν ενεργεία Καθηγητές Διαιτησίας Πετοσφαίρισης για τη συμμετοχή και τις προτάσεις τους, δηλώνει διαθέσιμη να αξιοποιήσει όποιες προτάσεις υποβληθούν στο μέλλον και εύχεται υγεία και άριστες διαιτησίες για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21.



Επιστροφή



© 2015 ΟΔΒΕ  |  info@odbe.gr